Alles over de Meppeler Muiters

Doelstelling:

De vereniging heeft als doelstelling: – het beoefenen van de mannenkoorzang onder meer en met name (zeemans)liederen, oude ballades, shanty’s enz. – het geven van muziekuitvoeringen – het aankweken van liefde voor muziek – het bevorderen – steunen van het muzikale leven in Meppel en omstreken

Koor:

Een stukje geschiedenis: Het Shantykoor de “Meppeler Muiters”, opgericht 30 Juni 2003, is het gezelligste en het leukste Shantykoor van Meppel. Het koor bestaat uit dertig goed zingende mannen o.l.v. dirigent en Accordeonist Roelof Pieters, Sara-Jane Nestler (Accordeon) Jannie Brouwer (Accordeon) en Wout Pieffers (Drums) . De Meppeler Muiters worden veel gevraagd op shanty festivals en verzorgen allerlei optredens o.a. in winkelcentra, wijkcentra, campings, verzorgingshuizen alsook bij jubilea e.d. De mogelijkheden zijn dus zeer veelzijdig mede ook vanwege de inzetbaarheid van verschillende belangrijke nevenvoorzieningen. Een uitstekende grote of kleine geluidsinstallatie, een groter of kleiner koorpodium , dit maakt alles tot een zeer flexibel geheel. Na overleg kan er heel veel en de optredens kunnen zowel ’s middags en/of ’s avonds plaatsvinden. Wij geven één keer per jaar een concert voor onze trouwe donateurs.Repertoire Meppeler Muiters: De koorleden voelen zich sterk verbonden met het water en het zeemansleven, dus zijn zeemansliederen naast shanty’s en andere gezellige liederen een belangrijk onderdeel van het repertoire. Er wordt merendeels 3 – stemmig in het Nederlands gezongen maar ook Engels en Duits, Russisch repertoire ontbreekt niet . Kwaliteit vraagt om veel oefening, dit doen we iedere woensdagavond in “Thuishaven” Wijkcentrum De Poele in Meppel van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aspirant leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om eens indrukken op te doen ! Wilt U donateur worden voor minimaal €10 per jaar? U krijgt dan 2 vrijkaarten voor het eerstvolgende concert ! Mannen die het leuk zouden vinden om ook lid te worden van het koor zijn van harte welkom op onze repetitieavonden!
ONS MOTTO IS: ZINGEN IS PLEZIER !!

Repertoire:

De koorleden voelen zich sterk verbonden met het water en het zeemansleven, dus zijn zeemansliederen naast shanty’s en andere gezellige liederen een belangrijk onderdeel van het repertoire. Er wordt merendeels 3 – stemmig in het Nederlands gezongen maar ook Engels en Duits repertoire ontbreekt niet.

Muzikanten:

Wij stellen aan u voor:

Links achter: Jannie Brouwer (Accordeon), Links voor Wout Pieffers (Drums),
Midden Sara-Jane Nestler (Accordeon)
Rechts Muzikaal Leider Roelof Pieters (Accordeon)

 

 

 

 

Wij stellen aan u voor Bestuur Meppeler Muiters:

v.l.n.r. achter: Gezinus Alingh (Penningmeester)
John Bremer (Secretaris)
Herry Robaard ( Voorzitter)
v.l.n.r. voor : Jannie Brouwer (Algemeen Bestuurslid)
Bennie Koobs (Algemeen Bestuurslid)